Tavaszi séta

 2012.04.01. 16:40

 Itt a tavasz, ideje felfedezni Trier azon részeit amiket télen nem nagyon volt lehetőségem. Séta a Mosel partján a szikrázó napsütésben és máris történelmi emlékműre talál az ember.

Der Alte Krahnen - 1413-ban kőböl épült kikötő daru közvetlenül a Mosel partján. Két kerék, egyenként több mint 4 méter átmérőjűek, melyeket szolgák hajtottak, dupla karos, hiszen a másik gém az egyensúlyt emelte, a forgó kúpos tető fatengelye ( Császár Fa) 12 méter magas. A kapacitása 1-2 tonnára becsült. Az építkezés a Johannisufer-nél kezdődött el, bár eredetileg a Martinsufer-re tervezték a Martinsklosterhez (itt lakom ). Ez a létesítmény jelentősen hozzájárult a város gazdasági fejlődéséhez. Az építkezésről német nyelven bővebb információ itt: http://de.wikipedia.org/wiki/Alter_Krahnen_(Trier)

A parton tovább sétálva a Római híd található. Innen sugárút vezet a Kaiserthermen-hez.


Kaiserthermen - Császári fürdő

1986-ban a Világörökség része lett. Németország egyik legrégebbi római korú fürdője. A fennmaradt apszisokon jól megfigyelhető a római építési mód, világos kövek és vörös téglák váltakozása. Kr.u. 300-ban építették, az épület alatt rengeteg pince húzódott a fűtés miatt, melyek ma látogathatók még. Azonban a fürdőt sosem használták, így kapuerődítményként beépítették a középkori városfalba. Egyébként egy hasonló, Barbarathermen (Barbara fürdő) feltárásai is látogathatók.









A Basilika kertje nem csak tavaszi virágokba bújt, de a tavaszi és nyári programok helyszíne is lesz. A park átalakítása már megkezdődött. Koncertsátrakat húztak fel és a gyepet kőzuzalékkal fedték be. Kíváncsian várom a programkiírást, valószínűleg mozgalmas szemeszter kezdődik.





 

Addig is élvezzük a tavaszi virágok nyújtotta pompát, a meleg napsütést és a jobbnál jobb fagyizók kínálatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr334354162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása