Nos, alig 2 hónap múlva véget ér az ösztöndíjam Németországban. Kicsit közhelyes, de az egyik szemem sír, a másik nevet.

Nevet,mert hazamegyek. Hiányzik a család, a barátok, Dombóvár és Pécs. Végre folytathatom az egyetemet 1 év kihagyás után. Nem kell a 200 eurós koliban laknom és vasárnap is elmehetek bevásárolni. Nem kell azon stresszelnem, hogy vajon érteni fogom-e a tanár előadását eléggé ahhoz, hogy megfeleljek a vizsgán. És egyre csak a Welcome Csilla Partyra tudok gondolni.

Sír a szemem, mert mégis mindez hiányozni fog. Az éttermi menüvel felérő menzakaja, a lakatom a suliban, a napi nyüzsgés a főtéren, az új barátaim, akikkel mindent meg lehet beszélni, még akkor is ha a mondat fele németül, a másik angolul van. Vége lesz a német óráknak, ahol többet tanultam a nyelvről, mint egész életemben. Habár a legjobb nyelvórák a boltban voltak, amikor nem találtam valamit, és az eladót kellett kérdeznem, vagy a bankban, amikor a kolidíjat kellett befizetnem. Mégis amikor nemrég közöltem egy csoporttársammal, hogy beszéljen kicsit lassabban, mert nem értem ha hadar, meglepődött és azt mondta, hogy nem vette észre, hogy nem vagyok német. Nem is tudom, egyrészről elismerés a nyelv miatt, másrészt sértés. Sosem szeretnék olyan rideg és közömbös lenni, mint egy német.De mégis hiányozni fog a német táj, a jó kis hangulatos erasmus kirándulások. A német sör, habár a trieri Bitburger cseppet sem mondható finomnak. 

Igen, sok minden fog hiányozni, lehetne még sorolni. Számolom vissza a napokat, hogy mikor mehetek haza, Magyarországra. De nem szabad elfelejtenem, hogy nem csak a tanulásról szól az Erasmus. Vissza van még a záróparty, sulizáró, erasmuszáró, félév záró, bucsópartyk tömkelege. És persze még néhány kirándulás. Szóval 53 nap, ki kell élvezni! :)


Suliról jut eszembe, lezajlottak a félévközi vizsgák. Jó pár 1-est begyűjtöttem ( magyar viszonylatban 5-öst), ismét büszke vagyok magamra. :) És mostanra sikerült elintéznem az első félévről szóló papírügyeket is. Hát igen, nem a gyorsaságról híresek ezek a németek. 4 hét múlva vizsgaidőszak, remélhetőleg ezúttal megértő tanárokra lelek, és az augusztusi vizsgákat előrébb tudom hozni. Vár még rám egy prezentáció és néhány (?!) beadandó. Na és persze heti 2-3-szor a mindig izgalommal várt menzakaja. Hihetetlen, hogy már 9 hónapja eszek ott, és ugyanazt a menüt még nem nagyon láttam, pedig naponta 12-féle menüt kínálnak fel. A Campus 2 Mensa mindenképp a "hiányozni fog" listára kerül. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr334572236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása