2 hét múlva hazamegyek. A hideg 13 fokos, esős Trierből a kánikulába. Nemrég meg volt az utolsó szervezett Erasmus kirándulás is. Egy kis betekintést kaptunk Hollandiába. Maastrichtben jártunk, ahol 1992-ben írták alá a maastrichti szerződést az Európai Közösség tagjai, ami később az Európai Unió megalakulásához vezetett.holland1_1.png Szokás szerint busszal mentünk, ismét egy jó kis csapat jött össze, habár nagyjából mindig ugyanaz a társaság, persze a két szervező is ugyanaz volt, Lorene és Thomas. Sajnos a határnál dugóba kerültünk, így a városnézés elejét lekéstük, de az idegenvezetők ezt elnézték, így egy külön vezetést kaptunk. Kis csoportokban jártuk a várost, megnézve a nevezetességeket. Voltunk a mennyországban és a pokol kapujánál is - ahogy a helyiek nevezik-. Helport és a városfal maradványai.holland2.png Megnéztünk minden kis utcát, lefényképeztünk minden macskakövet. Magával ragadó Hollandia. Jártunk egy malomban is, Bisschopsmolen. holland3.png Persze templom és bazilika itt is akadt bőven. Szent Szerváciusz bazilika (Sint-Servaasbasiliek), Miasszonyunk "A tenger csillaga" bazilika (Basiliek van Onze Lieve Vrouw „Sterre der Zee”), Nagyboldogaszony templom (Liebfrauenkirchen),  meg még sok templom: Franziskanerkirche, Bonnafantenkirche, Dominikanerkirche. És persze a városháza a piactérrel.holland4.png A csoporttal közösen mentünk el Waffelt enni, magyar megfelelője a Gofri, de ez csokival van megtöltve. Ettünk nagyon finom Stroopwaffelt és kekszet is. Persze megint elraktároztam pár suveniert, porcelán holland klumpa, szélmalom és tányérka. Mindenfele hangulatos házak, jachtok és hidak. Nagyon tetszik ez a stílus, szeretnék még elmenni Hollandiába pár helyre. 

A hétvégén egy 4 napos rendezvény volt ismét Trierben, ez is szintén egy egész régiót mozgatott meg, és még a hideg sem tántorított el tőle, hogy megnézzük. Az második nap a kollégium Barbecue udvarán tartottuk két erasmusos barátunk szülinapját, jókora kis társaság jött össze, nagyjából 60-an lehettünk. Ekkora tömegnél várnia kell az embernek mire sorra kerül a grill rácsnál. De sebaj, hiszen közbe a finom magyar pálinkát lehet osztogatni. A gyenge erasmusosok nem bírják a pálinkát, mindenki megrázkódott miután lehúzta a kis kupicát. grill1.jpg A grillezés után nagyjából 2 perc séta, hiszen a kollégium mellett volt a fesztivál. Lezárva a hidak és a nyolcsávos, rengeteg ember megint. grill2.jpgEgy fél órás tűzijáték következett , amit a Mosel másik partjáról lőttek fel. Pezsgőpukkanás, tapsolás, tisztára, mint szilveszterkor. És hogy mit ünnepeltek? Hát a Zurlaubenerufer-t, azt a kis utcácskát, amit a borkedvelőknek alakítottak kis hangulatos éttermekkel a Mosel partján. Amikor megjelentek a plakátok, hogy Electronic Festivál lesz, 3 színpaddal a folyóparton, el sem tudtam képzelni, hogy hol fogják felállítani. Hát megoldották, a vízbe helyezték a színpadokat, s a tömeg pedig a domboldalon tombolhatott. Érdekes megközelítés, de hangulatos.koncert1.png A koncertek változatosak voltak. Szombaton egy német banda adott elő régi rock számokat, amiket mindenki kívülről fújt. Vasárnap electronic festivál volt Moonbooticával, egy német Dj párossal, ami meg is látszott a közönségen, hiszen jóformán csak fiatalok voltak. Egy kis táncolás után elmentünk ismét Currywusrt-ot enni, aztán jött az ötlet, hogy miért ne próbálnánk ki a bazársoron felállított vidámparkot is. Megtaláltuk a legőrültebb játékot és csupán 3 euroért felfordult a gyomrunk.játék.jpg Habár végig arra gondoltam, hogy mikor fogok kiesni az ülésből, meg hogy túl sokáig megy egy kör, valaki állítsa le, azért így utólag nem is volt olyan borzasztó. Igaz volt akit haza kellett kísérni, mert nem tudott magához térni. :) Hétfőn volt a legjobb a hangulat, Best of Queen zenék. A tömegben moccanni nem lehetett. Tényleg senkit sem érdekelt, hogy hideg van és néha még az eső is elered. (Habár a pénteki napot teljesen elmosta az eső.) Ismét egy fergeteges koncert sorozat volt Trierben, sok emberrel és őrületes fesztivál hangulattal. 

Most viszont ideje a vizsgákra koncentrálni. Készülnek a térképeim és az animációk is. Lassan letudom a német vizsgákat is. Egy kis betekintés a munkáimba.

Interaktív térkép készítése: munka_1.png 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fókák vándorlása, animáció:munka1_1.png

 

 

Saját készítésű GoogleEarth hű Trier térkép:munka2_1.png

 

Domborzat készítés a GoogleEarth-nek:munka3_1.png

És még sok egyéb finomság :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr914648342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása