Luxembourg

 2011.11.02. 09:41

Első önálló kirándulásom Luxembourgba vezetett. Előző este összeírtuk a turista látványosságokat és térképet is kerestünk. Persze már az állomáson abba a problémába ütköztünk, hogy senki se hajlandó se németül se angolul beszélni, természetesen csak franciául. Az Európa Parlamentet akartuk megnézni, de mivel a város egy kívül eső részén volt, ezért oda nem mentünk el. Rettentő hideg fogadott minket, így a rövid kis séta a városban óráknak tűnt. "Menjünk be valahova melegedni!" Találtunk egy Történeti múzeumot, ami, mint a végén kiderült a legjobb hely volt, amit találhattunk. 3 euróért, 2 órás tárlatot láttunk Luxembourg történetéről. Interaktív, modern és érdekfeszítő volt.

Megnéztük a Grand Palais-t és Bock-sziklaerődöt. Aztán újabb melegedő után keresve benéztünk a Nathalia Chocolate House-ba. Ami, mint kiderült erre felé is elég gyakori, de akkor láttunk először. Rengeteg ízben lehetett forrócsokit választani és még sütit is kaptunk mellé. Kihozták a habosított forró tejet, és kis pálcikákon feldíszített csokikockákat mártogattunk bele.Egész hangulatos volt, pláne , hogy a kilátás a Nagyhercegi Palotára volt.

Az állomás felé menet bementünk még a Chatedrela Pelerinage a Notre-Dameba is. Volt szerencsém Párizsban az eredetiben is járni, és valóban hasonlít rá, sőt kicsinyített mása. Valóban érdemes elmenni Luxembourgba, zseb francia szótárral és előre elkészített útitervvel. Mivel az Európa Parlament kimaradt, ezért tervezem, hogy még visszamegyek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr113346917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása