Első hét a suliban

 2011.11.02. 09:40

 A negyedik hetet kezdtem meg a suliban, a java még hátra van, de pontosan emlékszem az első hétre.

Az első órákon bemutatkoztak a tanárok,prezentálták a féléves anyagot és a vizsga pontos dátumát. A legtöbb tantárgyból az utolsó héten lesz zárthelyi dolgozat, azaz februárban. Három térinfós órát vettem fel: Kartográfiai adatok feldolgozása, A tér ábrázolása és Geoinformatika. Mindegyik óra kellőképpen aktív. A térbeli látást 3D-s szemüvegekkel segítik, a házihoz való kedvet pedig minden órán egy-egy kisbemutatóval hozzák meg. A legutóbbi ilyen Petrisberg (Trier városrész) fejlődését mutatták be, berepüléssel, 3D-ben. Pont erre az órára jött el velem egy japán barátom, aki szájtátva figyelte az előadást,és közölte,hogy ezután mindig el szeretne velem jönni. :)

A németek nagyjából ugyanúgy ismerik a térképészet történetét,mint mi, de az első térképekről ők máshogy értesültek. Persze az is lehet,hogy mi, magyarok tudjuk rosszul. Hál'Istennek az Erasmusos diákokkal kedvesen bánnak a tanárok, viszont ezen a szakirányon egyedül vagyok,így kicsit nehezebb dolgom lesz. A tanárokról még annyit, hogy errefelé nagybecsű professzorok tartják nekünk az órát, az előadásokon fegyelem van, és tisztelettel hallgatják a professzort, az előadás végén hangos kopogással dicsérik a prezentációt. Szerencsére hangosan és érthetően beszélnek. A térinformatikát tanulok száma jóval meghaladja az otthoni évfolyamonkénti 15-20 embert. Itt egy-egy évfolyamon 150-200 tanuló választotta szakirányának a térinformatikát. Nem véletlen tehát, hogy a Földtudományoknak egy külön, modernebb Campusa lett ----> GeoCampus.

Természetesen GeoKönyvtárral, GeoMensával, GeoParkkal és sok kicsi Geoesával :)

Nyelvórákat is vettem fel. Heti 10 órában kötelező németet tanulni, illetve heti 4 órában választottam még angol nyelvet is. Ezenkívül heti 3 sport. Tömve van az órarendem, de otthon sem volt ez másként.

Deutsch als Fremdsprache - Német, mint anyanyelv. Itt mindenki csak DaF-nak hívja. Heti 10 órában képeznek fel minket anyanyelvi szintre, a végén pedig bizonyítványt is kapunk róla. A csoportom fele már ismerős az orientációs programi nyelvórákról, így hamar elmegy az óra. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr963346916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása