Karácsonyi hangulat

 2011.12.19. 19:22

Novemberben már bőven láthattunk karácsonyi dekorációkat, de decemberben indult be igazán az ember karácsonyi hangulata itt Trierben. Igaz több adventi vásárban is voltam itt a környéken, többek között Franciaországban is, Strassbourgban. Viszont a trieri karácsonyi vásárhoz semmi sem fogható. Több téren is hatalmas faházakat állítottak fel, pontosan 93-at ahol vattacukor-, hó gömb-, édesség- és kisajándékárusok kaptak helyet. Nem csak helyi árusok kínálták a specialitásaikat, hanem a környék cukrászai és borpincéi is tiszteletüket tették. Természetesen egymást érték a kolbász sütödék is és két méterenként a forralt boros pultok is. Helyes kis csizmácskákban vagy bögrékben szolgálták fel a forralt bort vagy a puncsot.

A Dóm előtti téren még egy magyar családdal is találkoztunk, akik eredeti magyar lángost árultak, igaz németes feltétekkel. Kipróbálhattuk volna az édes vagy a chilis lángost is, de igazi magyar lévén tejföllel, fokhagymával és sajttal kértük. Suliból hazajövet általában betértünk a vásárba, leginkább forralt borozni vagy csak nézni a pompát, de volt, amikor helyi különlegességeket próbáltunk ki. Például egy óriás palacsintát almaszósszal megtöltve vagy a jellegzetes csokiba mártott pálcikás gyümölcsöket.

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr163476351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása