Check-in

 2011.09.24. 17:31

Idefele: Délután 17:00kor indultunk és másnap délre értünk ide. Mosonmagyaróváron vettünk osztrák matricát az autópályára, Bécs fele jöttünk, kb eddig volt is egy útitársunk, velünk együtt jött a vihar is, lépésben haladtunk az autópályán… Az éjszaka nagyon hideg volt, Münchennél aludtunk 2-3 órát, Stuttgartnál pedig röpke 2 órás dugóba keveredtünk. Az úton láttunk Coca-Cola karavánokat, szélmalmokat, napelem-mezőket, és sok bmw-t :P.


Trier a Mosel partján van, annak völgyében, és bár gyönyörű a kilátás, és szeretem a magaslati levegőt, hatalmas a köd reggelente. (Morfológiáról később írok, azt még pontosítanom kell.) Az idő remek, kellemes 10-12 fok, dél környékén pulcsiban elviselhető.

A szállás: Egy hatalmas bencés-kolostor lett átalakítva afféle kollégiummá. A szoba teljesen új, még a redőny is elektromos, az ablak pedig tetőtéri, szép kilátással. A szomszédban vannak brazilok, oroszok és portugálok is, kicsit érdekes zenei izléssel…

A suli: Ekkora Campussal még sosem volt dolgom, a térkép az mindig nálam lesz, a Geográfusoknak külön Campusa van, külön könyvtárral, stb . Ez a Campus II.  Kaptunk tutorokat, akikkel 3 héten keresztül minden délelőtt, összesen 52 nyelvórát fogunk eltölteni. Délután közös programok vannak, városnézés, kocsmatúra, főzőest stb. A tutorok segítenek elintézni a hivatalos ügyeket is. Az itteni Campuson vannak furcsaságok, de úgy gondolom h nemsokára Pécsre is elér a fejlődés szele, és akkor nekem már nem lesz újdonság. J

A város: Gyönyörű. Rengeteg látnivaló van, kicsit már körbe jártuk, de holnap lesz a hivatalos városnézéses program. J A közlekedés kicsit veszélyes, az autósok gyorsan mennek, a biciklisek meg mindenhol ott vannak. A lámpáknál rövid a zöld gyalogos jelzés, és nem is villog, hanem egyből pirosra vált, nincs mese futni kell,mert dudálnak.

Az esti programokról és a további élmény beszámolót holnap megírom, mert minden este van valami, és most is menni kell, csak egy gyors tájékoztatót írtam.

Üdv Dombóvár, üdv Pécs! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lebecool.blog.hu/api/trackback/id/tr723253464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinga86 2011.09.24. 19:37:36

Nade akkor nem volt semmi probléma, ennek örülök :)

Pécsre a fejlődés szele nem ér el soha...a másik irányba fúj...A zöld villógó hiánya engem is zavart...XD

lebecool 2011.09.24. 22:26:06

Probléma? azokat nem akartam felsorolni... :) sajnos a házmesterrel nem értünk mindig egyet.
süti beállítások módosítása